petak, 14. rujna 2012.

Konkurs za policajce i mlađe inspektore u MUPu KS


Prema pisanju dnevnih novina, Vlada Kantona Sarajevo na narednoj sjednici dat će saglasnost MUP Kantona Sarajevo da primi 50 policajaca i 17 mlađih inspektora. Za dnevne novine “Dnevni avaz” to je potvrdio resorni ministar Muhamed Budimlić, koji je izjavio da će nakon dobivene saglasnosti biti otvoren proces prijema novih policijskih službenika.

- Nakon što provedemo konkurs, najuspješnije kandidate uputit ćemo na obuku na Policijsku akademiju. Službenici koji budu imali čin policajac obuku će morati pohađati godinu, a oni s činom mlađeg inspektora šest mjeseci – kazao je Budimlić.

Pošto cijela procedura traje duže, prema riječima ministra, prva grupa službenika, odnosno mlađi inspektori, u službu bi mogli stupiti u drugom kvartalu 2013. godine.

- S druge strane policajci će na posao krenuti, najvjerovatnije, godinu poslije početka pohađanja akademije. Kompletan proces traje malo duže, ali takva je procedura prijema novih pripadnika MUP-a po zakonu o policijskim službenicima – ustvrdio je Budimlić.

Ministar je kazao da će pratiti cijelu proceduru i nadzirati proces, a sve s ciljem da budu izabrani prijavljeni kandidati s najboljim kvalifikacijama koje budu tražene.

Osiguran novac za plaće i obuku

- Što se tiče plaća i ostalih naknada, novac će biti planiran u budžetu za narednu godinu. Za plaće, topli obrok i regres 50 policajaca godišnje je potrebno 1.230.000 KM. Za njihovu obuku već je izdvojeno 414.000 KM. Kada su u pitanju plaće, topli obrok i regres 17 mlađih inspektora, za to će godišnje biti izdvojeno 540.000 KM, a za obuku je planirano nešto više od 80.000 KM – pojasnio je Budimlić.

Šta da Vam poručimo osim da čekate zvaničan javni oglas, odnosno konkurs, gdje će biti objavljeni uvjeti i procedura potrebna za prijem. Što se tiče samih testiranja o tome ćemo pisati više u slijedećim danima, gdje ćemo se truditi da Vas uputimo s dosadašnjim načinima testiranja, odnosno kako sve ide od samog početka, do samog kraja, uključujući test općeg znanja (test opće informiranosti), test fizičke spreme itd.

1 komentar:

  1. Kriminalci Ba: Konkurs Za Policajce I Mlađe Inspektore U Mupu Ks >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Kriminalci Ba: Konkurs Za Policajce I Mlađe Inspektore U Mupu Ks >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Kriminalci Ba: Konkurs Za Policajce I Mlađe Inspektore U Mupu Ks >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK

    OdgovoriIzbriši