petak, 1. veljače 2013.

MUP KS: Obavijest za kandidate za čin "Mlađi inspektor"

Obavještavaju se kandidati koji su aplicirali za čin „Mlađeg inspektora“ da su dana 28.01.2013. godine, na službenoj web-stranici ovog Ministarstva i oglasnoj ploči MUP-a Kantona Sarajevo, objavljeni „Lista kandidata za čin mlađeg inspektora“ i „Obavijest za kandidate koji su stekli pravo pristupa testiranju“, a 29.01.2013. godine „Ispravka liste kandidata za čin mlađeg inspektora“.


Liste, obavijesti i ispravke možete pogledati na sljedećim linkovima:

Link 1 - Lista kandidata koji ispunjavaju opće i posebne uslove po javnom oglasu za popunu upražnjenih radnih mjesta policijskih službenika u Upravi policije: početni čin "Mlađi inspektor"

Link 2 - Obavijest za kandidate koji su stekli pravo pristupa testiranju po javnom oglasu za popunu upražnjenih radnih mjesta policijskih službenika u Upravi policije: početni čin "Mlađi inspektor" o datumu, vremenu i mjestu testiranja

Link 3 - Ispravka liste kandidata za čin "Mlađi inspektor"


Iz MUP-a KS napominju da žalba na navedene liste nije propisana Zakonom o policijskim službenicima Kantona Sarajevo.

Kandidati koji su ostvarili pravo pristupa testiranjima su podijeljeni u dvije grupe:

Grupa 1 - testiranje 09.02.2013. godine sa početkom u 9 sati, i
Grupa 2 - testiranje 09.09.2013. godine sa početkom u 12 sati.


Kandidati koji ne pristupe testu općeg znanja, uključujući i pisani rad u navedenom terminu, odnosno koje Komisija udalji sa testiranja zbog kršenja pravila discipline, smatraće se da su odustali od prijave po predmetnom javnom oglasu.

Kandidati koji ne zadovolje eliminacioni prag koji je utvrđen za test općeg znanja uključujući i pisani rad, isključuju se iz daljeg procesa odabira.

Nema komentara:

Objavi komentar