subota, 1. lipnja 2013.

ŠVALERANJE IH ODVELO U SMRT: Ubistvo i samoubistvo lovačkom puškom u Hadžićima


Sinoć je policija u Hadžićima u stanu u ulici Igmanska 105 pronašla dva beživotna tijela. Kako je saopšteno iz MUP-a KS, sumnja se na ubistvo i samoubistvo.

Tom prilikom u navedenom stanu, sa povredama od vatrenog oružja, zatečena su dva beživotna tijela Salčin Zahid rođen 1967. godine, nastanjen na navedenoj adresi i Kahrović Ferida, rođena 1967. godine sa Ilidže, saopšeteno je iz MUP-a KS.

Tragediji je prethodila kratka svađa muškarca i žene. Najednom se začuo pucanj koji je prestravio komšije. Plač djeteta koje sa porodicom živi u stanu ispod ovoga probudio je i druge stanare zgrade. Pomenuta porodica je odmah izašla na sprat te pozvala policiju koja je ubrzo došla i obavila uviđaj. Kada su policajci, nedugo poslije prijave događaja ušli u stan, muškarac i žena već su bili mrtvi.

Pored beživotnih tijela muškarca i žene, na kojima su vidljive povrede vatrenim oružjem, pronađena je lovačka puška. Prema riječima dežurnog vještaka sudske medicine Hamze Žuje, tokom vanjskog pregleda leševa utvrđeno je da i Salčin Kahrovićeva imaju prostrelne rane glave.
O navedenom, obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je rukovodio uviđajem, izvršenim od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo vještaka medicinske struke.

U navedenom stanu pronađena je jedna lovačka puška. Navedena tijela su prevezena u prosekturu “Bare”, gdje će biti izvršena obdukcija.
Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, a prema do sada prikupljenim saznanjima radi se najvjerovatnije o ubistvu i samoubistvu.

Nema komentara:

Objavi komentar