srijeda, 28. ožujka 2012.

Ko uvozi drogu, ko nam ubija djecu???


U srijedu 23. marta 2012. godine pripadnici Agencije za istragu i zaštitu BiH (SIPA) lišila su slobode 6 osoba sa područja Sarajeva, Zenice i Jablanice.
 
E.K. (1974), I.K. (1962), Dž.F. (1964) i Đ.K. (1976), iz Zenice i Jablanice, te meni dobro poznate i uljudne komšije Đ.Ž. (1948), M.H. (1965).iz Hadžića.

Tom akcijom pronađeno je 7.119 "spida" i 4 kilograma smješe koja se koristi za miksanje sa opojnom drogom te dva pištolja "CZ 99 para" i "hs 2000" kalibra 9 milimetara  sa 37 metaka, digitalna vaga, oko 10.000 KM u raznim apoenima i valutama koje potiču iz krivičnog djela nedozvoljene trgovine opojnim drogama, osam mobilnih telefona sa SIM karticama i terensko vozilo "land rover" holandskih registarskih oznaka.  

U srijedu SIPA je upala u kuću Đ.Ž., 64-godišnjak, do juče uvijek pristojan čovjek, bez dlake na jeziku, čovjek koji nikada nije mrava zgazio, uvijek tu kada treba pomoći, i pronašla kako nam je rečeno 7 kilograma opojne droge "speed" i zaplijenila automobil u kojem se provozala sva lokalna omladina. Da li je moguće da nam djecu uništavaju naši rodžaci, komšije i kolege???
 
___________________________________________
Pisao: A.S.

4 komentara:

  1. super blog...dobro dosli na mymoonlog

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala... pokušavam da se probijem :)

    a ovaj post je sastavio moj prijatelj :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Djeca se sama uništavaju ako nisu dovoljno upoznata ili informirana od strane roditelja,te samo mogu krivit roditelje koji nisu dovoljno upoznali djete sa činjenicama droge i njezinim štetnostima.Roditelj ima glavnu ulogu odgoja svoje djece i zbog toga nemože biti kriv "diler" ili kako vi navodite rodžaci,komšije,kolege.. Ako djete želi drogu nači če ju bilo kakvim sredstvima,zato je roditelj taj koji bi to trebao spriječit na vrijeme razgovorom i edukacijom o tome...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se sa vama u određenoj mjeri. Međutim, u BiH, ali i ex-Yu zemljama škole imaju odgojno-obrazovnu orjentaciju. Osim roditelja, potrebno je od osnovne škole početi sa edukacijom, obrazovanjem i odgojem na načine koje "pametni" ljudi osmisle... ima načina, spriječiti se ne može, ali se može umanjiti postotak maloljetnih korisnika i ovisnika o drogama... na ovu temu se ima pisati do besvijesti

      Izbriši